De term “TOG-waarde” wordt vaak gebruikt bij het kopen van babybeddengoed, zoals dekens en slaapzakken. Het is een maatstaf voor de isolatie- en warmtebehoudende eigenschappen van deze producten.

De TOG-waarde meet de hoeveelheid warmte die een product vasthoudt en aangeeft hoe warm een baby erin zal zijn. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer het product zal zijn. Over het algemeen wordt een TOG-waarde tussen de 0,5 en 2 als veilig beschouwd voor baby’s, afhankelijk van de kamertemperatuur en de leeftijd van de baby.

Als de kamertemperatuur bijvoorbeeld tussen 16-20 graden Celsius ligt, wordt een TOG-waarde van 2 aanbevolen voor baby’s jonger dan 6 maanden oud. Voor oudere baby’s kan een TOG-waarde van 1 of lager voldoende zijn. Het is belangrijk om op de juiste TOG-waarde te letten om oververhitting van de baby te voorkomen, wat een risico kan vormen voor de gezondheid en veiligheid van de baby.

Het is belangrijk om te onthouden dat de TOG-waarde slechts één factor is om te overwegen bij het kopen van babybeddengoed. Andere belangrijke overwegingen zijn bijvoorbeeld het materiaal waarvan het product is gemaakt, de grootte en pasvorm, en de veiligheid en duurzaamheid van het product.