De juiste temperatuur in een babykamer wordt over het algemeen aanbevolen tussen de 18°C en 20°C. Dit is een comfortabele en veilige temperatuur voor de baby om in te slapen en te rusten.

Het is belangrijk om de temperatuur van de babykamer te controleren en aan te passen op basis van de buitentemperatuur en het seizoen. Bij warm weer is het bijvoorbeeld belangrijk om de kamer koeler te houden door het gebruik van airconditioning, ventilatie of door het openen van ramen. Bij kouder weer kan het nodig zijn om de temperatuur in de kamer te verhogen, bijvoorbeeld door middel van een verwarmingssysteem of het gebruik van extra dekens of kleding voor de baby.

Naast de temperatuur is het ook belangrijk om de luchtvochtigheid in de babykamer te controleren. De luchtvochtigheid moet tussen de 40% en 60% liggen, omdat dit een comfortabel en gezond niveau is voor de baby’s ademhaling en huid.

Het is belangrijk om regelmatig de temperatuur en luchtvochtigheid in de babykamer te controleren en eventuele veranderingen aan te brengen om ervoor te zorgen dat de baby een comfortabele en veilige slaapomgeving heeft.