Direct naar:

  • Tog waarde voor dekentjes
  • Tog waarde voor slaapzakjes
  • Tog waarde voor inbakerdoeken
  • Tog waarde voor voetenzakken

Als het gaat om TOG-waarde, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten:

  1. Kamertemperatuur: De TOG-waarde van het beddengoed of de kleding van je baby moet overeenkomen met de temperatuur van de kamer waarin je baby slaapt. Een te hoge TOG-waarde kan leiden tot oververhitting en een te lage TOG-waarde kan leiden tot onderkoeling.
  2. Leeftijd en grootte van de baby: De TOG-waarde moet worden aangepast aan de leeftijd en grootte van je baby. Pasgeborenen hebben bijvoorbeeld meer warmte nodig dan oudere baby’s omdat ze hun lichaamstemperatuur nog niet goed kunnen reguleren.
  3. Combinatie met andere factoren: Het is belangrijk om de TOG-waarde te combineren met andere factoren, zoals de kleding van je baby en de temperatuur in de kamer, om ervoor te zorgen dat je baby comfortabel en veilig slaapt.
  4. Soort beddengoed: Het soort beddengoed dat je gebruikt kan ook invloed hebben op de TOG-waarde. Sommige stoffen zijn van nature warmer dan andere stoffen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van beddengoed voor je baby.
  5. Veiligheid: Het is belangrijk om beddengoed te kiezen dat veilig is voor je baby en dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Verwijder bijvoorbeeld alle losse beddengoed, zoals kussens en dekbedden, uit het bedje van je baby om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Toch waarde dekentjes

Als je een dekentje voor je baby wilt kopen, is het belangrijk om een dekentje te kiezen met een TOG-waarde die past bij de temperatuur van de kamer waarin je baby slaapt. Over het algemeen wordt aanbevolen om dekens te vermijden voor baby’s jonger dan 1 jaar, omdat ze het risico op verstikking kunnen vergroten. Het wordt in plaats daarvan aanbevolen om gebruik te maken van slaapzakken of inbakerdoeken, omdat deze veiliger zijn.

Als je toch besluit om een dekentje te gebruiken voor je baby, dan kun je een dekentje kiezen met een TOG-waarde tussen 0,5 en 1, afhankelijk van de temperatuur in de kamer waarin je baby slaapt. Je kunt de TOG-waarde van het dekentje controleren op het label of de verpakking van het dekentje. Houd er rekening mee dat je baby nooit te warm of te koud mag zijn, dus zorg ervoor dat je de temperatuur in de kamer en de kleding van je baby ook in overweging neemt. Het is altijd beter om het iets koeler te houden dan te warm, omdat oververhitting het risico op wiegendood kan vergroten.

Tog waarde slaapzakjes

De TOG-waarde is ook belangrijk bij het kiezen van een slaapzakje voor je baby. Slaapzakjes hebben vaak een TOG-waarde tussen de 0,5 en 3,5, afhankelijk van het seizoen en de kamertemperatuur.

Een algemene richtlijn voor de TOG-waarde van slaapzakjes is als volgt:

  • Een slaapzakje met een TOG-waarde van 0,5-1,0 is geschikt voor kamertemperaturen tussen de 24-27°C.
  • Een slaapzakje met een TOG-waarde van 1,0-2,0 is geschikt voor kamertemperaturen tussen de 20-24°C.
  • Een slaapzakje met een TOG-waarde van 2,0-3,5 is geschikt voor kamertemperaturen tussen de 16-20°C.
  • Een slaapzakje met een TOG-waarde van 3,5 of hoger is geschikt voor kamertemperaturen onder de 16°C.

Houd er rekening mee dat deze richtlijnen slechts een indicatie zijn en dat je altijd moet controleren of je baby het niet te warm of te koud heeft. Je kunt dit doen door te voelen aan de nek of de buik van je baby, aangezien de handen en voeten van een baby vaak koud aanvoelen.

Het is ook belangrijk om een slaapzakje te kiezen dat goed past bij de lengte en het gewicht van je baby, en om te controleren of er geen losse of hangende onderdelen zijn die verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

Tog waarde inbakerdoeken

Inbakeren is een techniek waarbij een baby strak wordt ingewikkeld in een doek om te voorkomen dat de baby zichzelf wakker maakt met ongecontroleerde armbewegingen. Inbakerdoeken hebben meestal een TOG-waarde tussen de 0,5 en 1,5, afhankelijk van het materiaal en de dikte van de doek.

Als je een inbakerdoek kiest, is het belangrijk om te letten op de TOG-waarde en deze af te stemmen op de kamertemperatuur en het seizoen. Het is ook belangrijk om een inbakerdoek te kiezen die goed past bij de lengte en het gewicht van je baby, en om te controleren of de doek voldoende ruimte laat voor de heupen en benen om zich te ontwikkelen.

Let er bij het gebruik van een inbakerdoek ook op dat je deze op de juiste manier gebruikt en dat je de doek op tijd weer verwijdert als je baby begint te rollen of te bewegen. Een inbakerdoek kan namelijk verstikkingsgevaar opleveren als je baby erin verstrikt raakt. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant goed te volgen en alleen een inbakerdoek te gebruiken als je zeker weet dat je deze op de juiste manier kunt gebruiken.

Tog waarde voetenzakken

Een voetenzak is een handig accessoire voor in de kinderwagen of buggy, omdat het je baby warm en comfortabel houdt tijdens koude dagen. De TOG-waarde van een voetenzak kan variëren van 1,0 tot 5,0, afhankelijk van het materiaal en de dikte van de voering.

Als je een voetenzak kiest, is het belangrijk om te letten op de TOG-waarde en deze af te stemmen op de buitentemperatuur en de behoefte van je baby. Het is ook belangrijk om een voetenzak te kiezen die goed past bij de grootte van je baby en de breedte van de kinderwagen of buggy.

Let er bij het gebruik van een voetenzak op dat je deze op de juiste manier gebruikt en dat je de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant volgt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de voetenzak niet te los of te strak om je baby heen zit en dat de riempjes en gespen goed vast zitten. Controleer ook regelmatig of je baby niet te warm wordt en haal indien nodig een laagje kleding uit of verwijder de voetenzak helemaal