In de winter is het belangrijk om de TOG-waarde van het beddengoed en de kleding van je baby aan te passen aan de lagere temperaturen, zodat je baby warm blijft en niet teveel afkoelt.

Voor de slaapkamer van je baby kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dikkere winterslaapzak met een TOG-waarde tussen de 2,5 en 3,5, afhankelijk van de temperatuur in de slaapkamer. Je kunt ook kiezen voor dikkere dekens met een hogere TOG-waarde, zolang je er maar voor zorgt dat je baby niet teveel beddengoed heeft en niet teveel wordt ingepakt.

Voor de kleding van je baby kun je kiezen voor warmere materialen zoals wol, fleece of flanel. Het is belangrijk om laagjes te gebruiken, zodat je gemakkelijk kleding kunt aanpassen aan veranderingen in de temperatuur. Bijvoorbeeld een warme romper met lange mouwen en een dikke winterslaapzak met een hoge TOG-waarde.

Het is belangrijk om de kamer goed te ventileren en te zorgen voor een constante luchtstroom, zodat de lucht niet te droog wordt en de kans op verkoudheid en andere ziektes wordt verkleind. Gebruik geen elektrische dekens of kruiken in het bedje van je baby, aangezien deze een brandgevaar kunnen opleveren.

Kortom, in de winter is het belangrijk om de TOG-waarde van kleding en beddengoed van je baby aan te passen aan de lagere temperaturen, zodat je baby warm en veilig kan slapen. Zorg daarnaast voor goede ventilatie en vermijd het gebruik van elektrische dekens of kruiken in het bedje van je baby.